ASP’nin Kullanım Alanları ve Avantajları

1- ASP dinamik Web sayfaları oluşturmak için kullanılır. Web sayfalarını canlandıracak bir tekniktir. Web sayfalarına işlem işleme yeteneği sağlar.

2- ASP Web Programcılarına HTML , script dili ve kullanıcıdan bağımsız veritabanı işlemlerini rahatlıkla kullanabilme olanağı sağlar . Bu özgürlük ve platform bağımsızlığı , icra gören tüm işlemlerin sunucu tarafında halledilerek sadece sonuçları türetmesi ile sağlanmaktadır. Sonuç salt HTML kodunda türetildiği için browserlar üzerinde tanımsız komut gibi bir problemle karşılaşılmaz. Başka bir deyişle İstemci tarafında İnternet Explorer , Netscape Navigator , Opera gibi browser seçimi yapmaz , kusursuz çalışır.

3- SP kendi içinde Javascript , VB Script , Jscript , Perl Script gibi geniş bir yelpazedeki ham kodların kullanılmasına olanak tanır. Hatta Windows Scripting host ile uyumlu kalmak şartıyla oluşturulan her yeni script dil , Web Server" a tanıtılarak ASP üzerinde kullanılabilinir.

4- ASP sunucu tarafında uygulama çalıştırmanıza imkan sağlar. Hazırlanan uygulamaları çalıştıran komutlar sadece sunucu tarafında kalır. İstemci sadece sonuçları görebilir yani kullanıcılar, inceledikleri sayfayı oluşturan komutları görüntüleyemez. Bu yönüyle ASP web programcılarına güvenilirlik ve özgünlük sağlamaktadır.

5- Uygulama ile ilişkilendirilmiş bir database üzerindeki veriler ASP ile istenilen yayınlama stratejisine göre Web sayfalarına aktarılır ve bilginin internet üzerinden güncellenmesi otomatik hale dönüşebilir. Bu özellik ASP "nin hazırlanan bir formla veri giriş-kontrol arayüzü olduğu gibi aynı zamanda hazırlanan Paket programlar ile sencronize ( eş zamanlı ) çalışacak bir alternatif de sunmaktadır.

6- ASP ile hazırlanan projeler kaynakların yönetimi , kontrolü ve uzaktan sistem yönetimine imkan verir. Şirketler arası bilgi paylaşımı için ideal bir ortam oluşturur.

Bu gün web programcıları geliştirdikleri uygulamaları bir çok avantajı göz önünde bulundurarak ASP ile tasarlamaktadırlar . İnternet Servis sağlayıcılarının çoğu ASP uygulamalarını Host edebilecek şekilde sunucularını düzenlemişlerdir. Bir çok yazılım firması ASP ye özgün editörler tasarlamaktadır. Geliştirilen paket programların veri giriş ara yüzleri alternatifli olarak browser üzerinden de sağlanmaya başlandı. Artık üzerinde aktif bilgi sunumlarının gerçekleştiği , anketlerin çeşitli fonksiyonellikte formların , aritmetik ve lojik hesaplamaların yapıldığı portal sitelerin , üyelik sistemlerinin , forumların , online alış veriş yapılabilen sayfaların sıkça karşımıza çıktığını , firmaların hızla intranetlerinde yer alan web siteleri üzerinde firma işleyişini sağlayan uygulamalara yöneldiklerini gözlüyoruz . Elbette ki bu fonksiyonelliğin web sayfalarına yansımasında ASP nin rolü göz ardı edilemez.

Hiç yorum yok:

 


BilgininAdresi Bilginin Tek Kaynağı

BilgininAdresi Bilginin Tek Kaynağı

BilgininAdresi Bilginin Tek Kaynağı

BilgininAdresi Bilginin Tek Kaynağı

BilgininAdresi Bilginin Tek Kaynağı

BilgininAdresi Bilginin Tek Kaynağı

BilgininAdresi Bilginin Tek Kaynağı

BilgininAdresi Bilginin Tek Kaynağı

BilgininAdresi Bilginin Tek Kaynağı

BilgininAdresi Bilginin Tek Kaynağı

BilgininAdresi SEO Yarışması BilgininAdresi.NET SEO Yarışması Katılımcısı

="BilgininAdresi SEO Yarismasi"" href= " http://www.bilgininadresi.net">BilgininAdresi.NET SEO Yarismasi Katilimcisi